LAUD Talks: “Kentsel Planlamada Hukuk ve Ahlak Kuralları” Prof. Dr. Ruşen Keleş (9 Kasım 2018)

LAUD tarafından düzenlenen LAUD Talks etkinliği çerçevesinde 9 Kasım 2018 tarihinde Prof. Dr. Ruşen Keleş  "Kentsel Planlamada Hukuk ve Ahlak Kuralları”
başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Özgeçmiş: Kent bilimci, araştırmacı ve yazar. Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi Fakültesi (1954), Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (1955) ve New York University, Massachusetts Institute of Technology (1960) mezunu. 1957 yılında asistan olarak girdiği Ankara Üniversitesi'nde 1961 yılında doktorasını tamamladı, 1965'te yardımcı doçent, 1971 yılında ise profesör ünvanını aldı. Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi Fakültesi, ODTÜ, Gazi Üniversitesi ve KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde akademisyen olarak çalıştı. 1971-1975 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi Fakültesi'nin dekanlığını yaptı. 1982 yılında Konut ve Şehir Planlama Enstitüsü'nün yöneticisi olarak çalıştı. Makaleleri Siyasal Bilgiler Fakültesi, Amme İdaresi, İller ve Belediyeler Dergisi and Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlandı. 25'ten fazla Türkçe ve İngilizce derleme yaptı. 1993 yılında Abdi İpekçi Özel Barış Ödülü'ü ve Japon İmparatorluk Madalyası'nı kazandı. Birleşmiş Milletler Türkiye Derneği'ne halen üye olan Sn. Keleş, Türk Dili Derneği'nin de eski üyesidir.