Deniz Seviyesinde Mimarlık

Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Bölümü'nün, TED Üniversitesi Mimarlık Bölümü ile birlikte organize ettiği 2021 - 2022 Bahar dönemi "LAUD TALK" semineri çok keyifliydi!

Konuşmacımız Evren Başbuğ'un "Deniz Seviyesinde Mimarlık" başlıklı sunumunun kaydına bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İçerik: Mimar Evren Başbuğ, deniz seviyesindeki bir büyükşehirde kamusal mekan tasarımının zorlukları ve potansiyelleri üzerine yaptığı konuşmasında, 2010 - 2022 yılları arasında İzmir'de çalıştığı kamusal alan projelerinden bahsetti. Öne çıkan eserleri arasında Bostanlı Yaya Köprüsü ve Günbatımı Terası bulunan Başbuğ, bu on iki yıllık zaman diliminde İzmir'de çalıştığı projelerle, çok farklı bağlamlarda konumlanan ve yoğun kullanılan, kullanıcılarına özgün deneyimler üreten kentsel mekanlar tasarladı.